UTBILDNING


Frilansarens Värld
Konsten att leva på sin konst

 

 För Högskola och Folkhögskola.

Frilansens Värld är förutom föreläsningar uppbyggd kring varje elevs unika personliga verksamhet, drömmar och projektidéer. Eleven får möjlighet att testa sina idéer i teorin, för att sedan när utbildningen är över vara väl förberedda för att styra sin egen karriär i önskvärd riktning.

 Innehåll
• Fokusera och definiera sin verksamhet
• Självkännedom och självförtroende
• Konstens roll och samhällets attityd
• Kulturens politik och organisationer
• Konstnärskap och estetik
• Marknadsföring
• Diskutera nya infallsvinklar för bättre inspiration
• Att välja företagsform
• Ekonomihantering: kulturbidrag, stipendier och fonder, övrig finansiering
• Utformning av handlingsplan

 

 Vi har genomfört Frilansarens Värld på Högskolan för Scen och Musik i
Göteborg och på musikhögskolan i Malmö. Dessutom på ett flertal Folkhögskolor.

 Kursomfattning efter överenskommelse från 4 tim - 8 veckor.
Läromedel till kursen finns som trycksak.

 

 

Kursledare

Thomas Gustafsson har i trettio år varit en av de mest kända och väletablerade sopran- och tenorsaxofonisterna på den nordiska improvisationsscenen. På senare tid har Thomas kommit att mer och mer intresserat sig för utbildning och coachning parallellt med sitt musicerandet. I kursen "Frilansarens Värld", som han skapat tillsammans med Annika Törnqvist, som de senaste åren funnits på schemat både på Musikhögskolan i Malmö och på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg, och som även gästspelat på en del folkhögskolor, ges en bild av hur livet fungerar som musiker rent praktiskt, med den ekonomiska och institutionella snårskog man ofta kastas ut i när man lämnat den trygghet skolan ger. Frilansarens Värld förbereder en på och förvarnar en helt enkelt för vad som väntar ute i "verkligheten".

 

Annika Törnqvist etablerade sig redan från tonåren som professionell musiker och har sedan genom åren spelat elbas och turnerat med popbanden Dilemma och Cascade samt frilansat i den kommersiella musikbranschen med erfarenhet från scen, studio, Tv och musikvideo. Annika har mycket stor erfarenhet och kunskap om de ofta komplicerade regelverk som egenföretagare inom musikbranschen måste känna till och det kändes naturligt att hon och Thomas skulle starta ett samarbete när dom träffades i början på 2000 talet. Tillsammans har dom utvecklat den omtalade kursen "Frilansarens Värld" där Annika under ett antal år varit kursledare på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.

 

Thomas och Annika har under hela sina liv levt som frilansare, och kan därför relatera allt i undervisningen till sina egna upplevelser och erfarenheter vilket skapar stor trovärdighet. Dessutom kompletterar dom varandra på ett unikt sätt genom sina respektive erfarenheter från olika genrer och verksamhetsområden.
Dom spelar även musik tillsammans i grupperna

AmazonasAmmazonas Inner Eye,  Desorienten och  Duo Amazonas

 

 

 

Kontakta

Annika Törnqvist
annika@gac.se
+46(0)704 241188

Kursbok

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.